علائم کمبود اعتماد به نفس | نشانه های کمبود اعتماد به نفس
علائم کمبود اعتماد به نفس چیست ؟ نشانه های کمبود اعتماد به نفس ، درمان اعتماد به نفس پایین را پیدا کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید
درباره علائم کمبود اعتماد به نفس در آریال :
در این بخش از سایت آریال میپردازیم به هفت علائم کمبود اعتماد بنفس که پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از این مسئله متن های زیر را با دقت مطالعه کنید و در جهت افزایش موفقیت و رشد فردی خود تلاش کنید.
علائم کمبود اعتماد به نفس
علائم کمبود اعتماد به نفس مشکلات زیادی را در پی دارد و به همین دلیل شناخت نشانه های آن اهمیت پیدا می کند. افراد در ارتباط با دیگران به شخصیت خود شکل می دهند و در صورتی که ابتدا شخصیت خود را نپذیرند، نمی توانند انتظار داشته باشند که دیگران آنها را همانطور که میخواهند بپذیرند. پذیرش در جمع و به طور کلی در اجتماع (اعم از خانواده، مدرسه، دانشگاه، محیط کار و ….) منوط به پذیرش شخصی است. زمانی که فرد خود را به عنوان یک شخصیت با استعداد، قوی و توانمند بشناسد، براحتی با دیگران ارتباط برقرار می کند.
اما در نشانه های کمبود اعتماد به نفس فرد خود را پایین تر از دیگران تصور می کند که قدرت ابراز نظر، صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن ندارد. اگر می خواهید بدانید که به این مشکل مبتلا نیستید، باید نشانه های کمبود اعتماد به نفس را در خود شناسایی کنید. از جمله نشانه های کمبود اعتماد به نفس می توان به موارد زیر اشاره کرد.
نشانه های کمبود اعتماد بنفس
۱-ناتوانی در برقراری ارتباط
یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس ناتوانی در برقراری ارتباط است. این خصوصیت که بیشتر در نوجوانان و کودکان دیده می شود، باعث می شود تا فرد از ورود به اجتماع و جمع های خانوادگی و دوستانه خودداری کند. زیرا خود را هم ردیف با دیگران نمی بیند و مدام تصور می کند که مورد تمسخر دیگران قرار می گیرد. شاید دیده باشید نوجوانانی که از ورود به مهمانی ها و جشن ها خودداری می کنند که دلیل اصلی آن نداشتن اعتماد به نفس است.
این افراد حتی در میان جمع از صحبت کردن خودداری می کنند. چرا که تصور می کنند همچون دیگران قادر به تکلم نیستند و یا صحبت های آنان از سوی دیگران تایید و یا پذیرش نمی شود. دلیل اصلی این عارضه، سرکوب هایی است که گاهی از سوی اطرافیان و گاه از سوی خود شخص صورت می گیرد. زمانی که یک عیب و نقص در افراد توسط اطرافیان و نزدیکان برجسته شود، برای مثال شخصی که قد کوتاهی دارد، مدام این عیب به او گفته می شود. به مرور زمان او خود را کمتر از دیگران تصور می کند که نباید در جمع آنان حاضر شود.
۲-ناتوانی در «نه گفتن»
یکی دیگر از نشانه های کمبود اعتماد به نفس ناتوانی در «نه گفتن» است که مشکلات زیادی را به دنبال دارد. جوانی که در بین جمع دوستان نمی تواند به تعارفات و کارهای غیرمتعارف آنها «نه» بگوید و خود را ملزم به انجام کارهای غیراخلاقی و ناهنجاری می کند که از سوی دوستان به او پیشنهاد می شود، از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیست.
این شخص به دلیل اینکه خود را پایین تر از دیگران تصور می کند، قصد دارد تا محبوبیتی برای خود دست و پا کند و بتواند هم ردیف دیگران باشد.
اما در این بین ممکن است این دوستان به او پیشنهادهای خطرناکی بدهند که آینده او را تحت تأثیر قرار دهد. اما فرد می خواهد به هر قیمتی که شده با آنها همراه شود تا او را بپذیرند. نتیجه این امر اغلب افتادن در دام اعتیاد، فحشا، دزدی و …. است. هر چند گاهی خلاف این امر هم ممکن است رخ دهد که البته به جمع دوستان و ارزش و هنجارهای حاکم بر جمع آنها و انتخاب فرد بستگی دارد.
۳- ترس از بیان احساسات
یکی دیگر از نشانه های کمبود اعتماد به نفس ترس از بیان احساسات است. افراد مبتلا به این عارضه به دلیل اینکه خودِ واقعی و شخصیت خود را به درستی کشف نکرده اند و نمی دانند از چه توانمندی ها و پتانسیل هایی برخوردار هستند، خود را دست کم می گیرند.
در نتیجه دیگرانی که با آنها ارتباط برقرار می کنند در نظر این افراد بیش از حد قدرتمند و صاحب نفوذ هستند. همین امر باعث می شود تا فرد برای ابراز احساسات خود دچار ترس شود.در عین حال از گفتن حرف های خود امتناع می ورزد. به مرور زمان این امر منجر به بروز مشکلات دیگری برای فرد می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
۴- منزوی شدن
گوشه گیری و منزوی شدن از دیگر نشانه های کمبود اعتماد به نفس است که به مرور زمان خود را نشان می دهد. افرادی که اعتماد به نفس ندارند، سعی می کنند در جمع ظاهر نشوند. ترس از تمسخر و تحقیر شدن همیشه مانع از این می شود تا فرد در جمع ظاهر شود. در نتیجه او به فردی منزوی و گوشه گیر تبدیل می شود.
از سوی دیگر فرد بدون اعتماد به نفس که قادر نیست حرفهای خود را به دیگران منتقل کند، همیشه در روابط خود متضرر می شود. این عامل در گوشه گیری و منزوی شدن او تاثیر زیادی بر جای می گذارد. فرد از اینکه بخواهد برای احقاق حقوق خود در مقابل دیگران حرفهای خود را بزند، خودداری می کند. در نتیجه حق او از سوی دیگران تضییع می شود، نسبت به اطرافیان بدبین شده و سعی می کند از آنها فاصله بگیرد.
۵- بروز رفتارهای ناهنجار
یکی دیگر از نشانه های کمبود اعتماد به نفس بروز رفتارهای ناهنجار و خلاف عرف است. برخی از افراد که از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند، احساس می کنند توسط دیگران نادیده گرفته شده اند. آنها هیچ استعداد و ویژگی خوبی در خود نمی بینند که بتوانند آن را برجسته کنند. از سوی دیگر می خواهند در جمع دیده شوند. این حس در همه افراد وجود دارد و همه می خواهند دیده شوند (میل به شهرت). اما چون هیچ امتیاز مثبتی در خود نمی بینند به سراغ کارهای متفاوت و غیرمتعارف می روند.
مثال علائم کمبود اعتماد به نفس
برای مثال روی آوردن به پوشش های ناهنجار، خالکوبی های زننده، رفتارهای خارج از عرف و … که آن را راهی برای دیده شدن می بینند. در واقع افرادی که از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند سعی می کنند با متفاوت بودن خود را از جامعه جدا کنند تا از این طریق دیده شوند. از نظر آنها تنها راه دیده شدن تفاوت در پوشش و رفتار است. حال اهمیتی ندارد که این رفتار و پوشش از سوی جامعه پذیرفته شود یا خیر.
۶- هدر رفتن استعدادها
هدر دادن استعدادها و پتانسیل های فردی از دیگر نشانه های کمبود اعتماد به نفس (self confidence) است. افراد مبتلا به این عارضه قادر به شناخت استعدادهای واقعی خود نیستند. آنها خود را فردی ناتوان و بی استعداد می پندارند و بنابراین زمان خود را به بطالت می گذرانند. نتیجه این از دست رفتن زمان، انرژی و استعدادهایی است که می توانند عامل پیشرفت باشند.
۷- افسردگی
در نهایت یکی دیگر از نشانه های کمبود اعتماد به نفس افسردگی است. افراد افسرده به دلیل اینکه خود را درمانده و ناتوان می پندارند به این بیماری مبتلا می شوند. آنها تصور می کنند از هر طرف تحقیر می شوند و حق ورود به اجتماع را ندارند. از سوی دیگر راهی در مسیر پیشرفت برای آنها وجود ندارد و همه چیز در دست تقدیر و سرنوشت است. بنابراین افسرده و پژمرده می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.