انگیزه چیست ؟ روش های افزایش انگیزه برای موفقیت
همه چیز درباره معنی دقیق انگیزه و روش های افزایش انگیزه در موفقیت به همراه راهکارهای ساده برای ایجاد انگیزه در مسیر زندگی پیشنهاد میکنیم این بخش را تا انتها از سایت آریال دنبال کنید.
انگیزه چیست ؟
همهی کارهایی که در روز انجام میدهیم یا هر تصمیمی که میگیریم، دلیل یا دلایل خاصی دارد. هنگامی که هدفی را دنبال میکنیم، انگیزهای برای انجام آن داریم. انگیزه فرایندی است که سبب آغاز، هدایت و حفظ رفتارهای هدفمند ما میشود. این رفتار هدفمند میتواند نوشیدن یک لیوان آب برای رفع تشنگی یا خواندن یک کتاب برای کسب دانش بیشتر باشد. این مقاله را مطالعه کنید تا دقیقا ببینید که انگیزه چیست؟
.
انگیزه را میتوان به صورت مجموعهای از عوامل روانشناختی در نظر گرفت که رفتارهای ما را توضیح میدهد و هدفمان را از فعالیتهای گوناگون روشن میکند. مطلب زیر را بخوانید تا با ماهیت انگیزه بیشتر آشنا شوید.
.
نگاهی دقیقتر به انگیزه
انگیزه طیف وسیعی از جنبههای زیستی، هیجانی، اجتماعی و شناختی را شامل میشود که رفتار ما را شکل میدهد. واژهی انگیزه معمولا به همان
توضیحی گفته میشود که در بیان چرایی اعمال دیگران به کار میرود. بهعنوان مثال، هنگامی که میبینید یک دانشجو هر شب وقت زیادی را صرف درس خواندن میکند، یعنی انگیزهی زیادی برای تحصیل در رشتهی تحصیلی مورد علاقهاش دارد.
.
واژهی انگیزه به عواملی برمیگردد که رفتارهای هدفمند فرد را تعیین و آنها را آغاز و در طول مسیر هدایت میکند و به آنها تداوم میبخشد. انگیزه در واقع چرایی رفتار است؛ یعنی همان نیازها یا خواستههایی است که رفتار ما را هدایت میکنند و آنچه را انجام میدهیم توضیح میدهند. در حقیقت انگیزه دیده نمیشود، اما میتوانیم بر اساس رفتارهای قابل مشاهده برای آن موجودیتی قائل شویم.
.
اجزای سازندهی انگیزه
هر کسی که تا کنون در زندگی خود هدفی داشته است (مثلا کاهش پنج کیلوگرم وزن یا شرکت در مسابقات دو ماراتن) احتمالا میداند که فقط تمایل داشتن برای کاری واقعا کافی نیست. برای دستیابی به هر هدفی باید توانایی پافشاری و استقامت در برابر موانع را داشته باشیم و با وجود مشکلات به کارمان ادامه دهیم.
انگیزه سه جزء اصلی دارد:
اقدام (Activation)
پشتکار (persistence)
توان (intensity)
.
موفقیت
اقدام کردن: برای شروع یک هدف تصمیم بگیرید. بهعنوان مثال برای ثبتنام در کلاسهای روانشناسی اقدام کنید.
پشتکار: با وجود موانع سر راه، برای رسیدن به هدف به تلاش خود ادامه دهید. مثلا با تلاش و پشتکار میتوانید دورههای روانشناسی بیشتری را برای اخذ رتبههای بالاتر بگذرانید با اینکه میدانید این کار به صرف وقت، انرژی و منابع قابل توجهی نیاز دارد.
.
توان: میزان انرژی و تمرکزی است که فرد برای رسیدن به هدف خود اختصاص میدهد. بهعنوان مثال دو دانشجو را در نظر بگیرید که یکی بدون هیچ تلاشی به تحصیل خود ادامه میدهد، در حالی که دانشجوی دوم بهطور منظم مطالعه میکند، در جلسات بحث و گفتوگو شرکت و از فرصتهای پژوهشی خارج از کلاس استفاده میکند. در این حالت، دانشجوی اول توان چندانی را به درس خواندن اختصاص نمیدهد، اما دومی با انرژی بیشتری اهداف آموزش خود را دنبال میکند.
.
نظریههای انگیزه
روانشناسان برای تبیین آنچه پشت انگیزه نهفته است، نظریههای مختلفی پیشنهاد کردهاند. سه نمونه از این نظریهها، نظریهی رانه (drive theory)، نظریهی غریزه (instinct theory) و نظریهی انسانی (humanistic theory) هستند. این موضوع نشاندهندهی نقش عوامل مختلف در هدایت و جهتدهی به انگیزههای ماست.
نظریهی غریزه: نظریهی غریزه نشان میدهد، رفتارهای ما توسط غرایزمان تحریک میشوند. غریزه الگوی ثابت و ذاتی رفتار است. روانشناسانی مانند ویلیام جیمز، زیگموند فروید و ویلیام مکدوگال برخی از محرکهای اساسی انسان را مطرح کردهاند که سبب انگیزه دادن به رفتار او میشوند. این محرکها شامل غرایز زیستی (مانند ترس، پاکیزگی و عشق) هستند که برای بقای موجودات زنده اهمیت زیادی دارند.
.
نظریهی رانه (محرکها و نیازها): رانه یا سائق (drive) در روانشناسی به شرایطی داخلی اطلاق میشود که سبب فعال شدن رفتارهای ما و جهتدهی به آنها میشود. نظریهی رانه نشان میدهد نیاز ما به خوردن، نوشیدن، خوابیدن و نظایر آن از نیازهای زیستی ما ناشی میشوند و به ما انگیزهی لازم را میدهند تا برای رفع آنها اقدام کنیم.
.
نظریهی برانگیختگی: نظریهی برانگیختگی نشان میدهد، افراد معمولا به کارهایی میپردازند که سطح مطلوب برانگیختگی آنها را حفظ کند. افرادی که سطح برانگیختگی آنها پایین است، ممکن است بیشتر به دنبال فعالیتهای آرامشبخش باشند، در حالی که افراد با سطح برانگیختگی بالا ممکن است از فعالیتهای انگیزشی پرهیجان و پویا لذت ببرند.
انگیزهی بیرونی در برابر انگیزهی درونی
انگیزه هم درونی است و هم بیرونی. انگیزهی بیرونی از محیط به فرد داده میشود و شامل پاداشهایی مانند جوایز، پول، اعتبار اجتماعی و تحسین دیگران است. انگیزههای ذاتی در درون فرد شکل میگیرند، مانند حل یک جدول متقاطع پیچیده و نظایر آن که صرفا نوعی لذت شخصی را به دنبال دارد.
سخن پایانی این بخش
روشهای متعددی برای افزایش انگیزه وجود دارد. برای بالا بردن انگیزه در خود، باید بیشتر مطالعه کنید. مقالات و کتابهای زیادی پیرامون این موضوع منتشر شدهاند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
.
آموزش موفقیت
کارهای انگیزه بخش برای موفقیت که باید هر روز انجام دهید
با اینکه خیلی از ما اهداف بزرگی برای آینده داریم، فهرست عریض و طویلی از بهانههایی هم داریم که نمیتوانیم گامهای مورد نیاز را برای رسیدن به آن اهداف بر داریم. همانطور که خیلی چیزها میتوانند ما را از موفقیت باز دارند، چیزهایی هم هستند که میتوانند ما را در تحقق رویاهایمان کمک کنند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برنامهریزیهای روزانهتان را اندکی تغییر دهید.
در ادامه به ۱۵ کار انگیزه بخش اشاره میکنیم که باید هر روز انجام دهید تا به موفقیت برسید:
موفقیت سراغ کسانی میرود که دنبالاش بروند.
۱. اهداف کوتاه مدت و بلند مدتتان را تعریف کنید
برای آنکه کاملا بدانید قرار است چه کارهایی باید انجام دهید، لازم است اهداف کوتاهمدت و بلندمدتتان را بدانید. با این کار میتوانید برای تمامِ کارهایتان برنامهریزیِ درستی داشته باشید، و در نتیجه شانس موفقیتتان را بیشتر کنید. بنابراین فهرستی را از چیزهایی که میخواهید به آنها برسید به همراه یک جدولِ زمانی برای هر کدام تهیه کنید.
۲. اهدافتان را به درستی اولویتبندی کنید
وقتی بدانید چه کارهایی نیازمندِ توجهِ فوریتان هستند و انجام چه کارهایی را میتوانید به زمان دیگر موکول کنید، میتوانید برای تمامِ کارهایتان جوری برنامهریزی کنید که هیچ چیزِ مهمی را از دست ندهید. اولویتبندی بسیار کارِ مهم و ضروری است، زیرا شما را قادر میسازد کارهای غیرمهم را از ذهنتان دور کنید و فضا را برای ایدههای جدید باز کنید.
۳. حسابِ وقتتان را داشته باشید
در دنیایِ پرمشغلهی امروز، وقت طلا است. باید خودتان را تنظیم کنید و مرتبا حواستان به زمانی که برای انجام کارهای مختلف صرف میکنید، باشد. با این کار به خوبی متوجه میشوید در چه جاهایی وقتتان را تلف کردهاید و باید چه کارهایی انجام دهید تا برنامهی روزانهتان را اصلاح کنید.
۴. با خودتان صادق باشید
مهم نیست چگونه، ولی به هر صورت با خودتان صادق باشید. باید احساس خودتان را درک کنید. سرکوب کردن هیجانها در طولانیمدت پیامدهای بدی برایتان خواهد داشت. چنین هیجانهای سرکوبشدهای میتوانند به شکل جدی بر تفکرتان تاثیر بگذراند و دچار استرستان کنند.
۵. برای خودتان ضربالاجل تعیین کنید و به دقت به آن پایند باشید
برای آنکه از وقتتان بهترین استفاده را ببرید، یک برنامهی روزانه برای خودتان درست کنید و از آن پیروی کنید. هنگامِ طراحی این برنامه، تعیین ضربالاجلهای خاص و پیرویِ دقیق از آنها بسیار اهمیت دارد. با این کار میتوانید روزتان را بهتر مدیریت کنید و به همهی کارهای ضروریتان برسید.
۶. همیشه خودتان را با انگیزه نگهدارید
انگیزه برای موفقیت بسیار ضروری است. اگر از کار یا برنامهی روزانهتان خسته شدهاید، هرگز نمیتوانید برای رسیدن به اهدافتان تلاشِ مضاعف انجام دهید. عوامل انگیزشیتان را شناسایی کنید و با رسیدن به هر موفقیت برجستهای، به خودتان پاداش دهید.
۷. زمانهایی را برای استراحت اختصاص دهید
استراحت برای همهی ما ضروری است. هیچیک از ما اَبَرانسان نیستیم، بنابراین اختصاص زمانی برای استراحت برایمان لازم است. استراحت به ما امکان میدهد بتوانیم به چیزهایی غیر از کار نیز تمرکز کنیم و قوایمان را بازیابی کنیم. خواه از طریق نوشیدن قهوه در طول روز، یا مسافرت در پایان ماه، حتما زمانی را برای استراحت و آرامشتان در نظر بگیرید.
۸. توجه به خوراکتان یک کار انگیزه بخش است
تناسب بدن و سلامتی عوامل بسیار مهمی در رسیدن به موفقیت هستند. رژیم غذایی بخش بسیار مهمی در سلامتیتان است و بنابراین دقت بر خوراک و نحوهی غذا خوردنتان بسیار ضروری است. اگر بیمار شوید، مجبور خواهید بود چندین روز از محیط کار و شرایط پیشرفتتان دور بمانید؛ حتی ممکن است از خیلی از ضربالاجلهای مهمتان عقب بیفتید.
۹. خودتان را موفق تصور کنید
تجسمِ رسیدن به اهداف خاصِ زندگیتان، ترفند بسیار خوبی است که مغزتان را وادار کنید باور کند رسیدن به موفقیت آنچنان هم سخت نیست. به علاوه، با این کار به شکل مثبتی، روحیه و اعتماد به نفستان را بالا میبرید. در نتیجه، ذهنتان را آماده میکنید تا بتوانید با قدرت به سمت رسیدن به آرزوهایتان پیش بروید.
۱۰. همیشه برنامهی جایگزین داشته باشید
داشتنِ یک برنامهی پشتیبان برای رسیدن به موفقیت ضروری است. همیشه ممکن است برنامهی اولیهتان دچار شکست شود، و در این صورت، باید با یک برنامهی جایگزین همیشه برای شروعِ مجدد آماده باشید. از آنجاییکه ممکن است همیشه وقت کافی برای طراحیِ یک برنامه از ابتدا نداشته باشید، بهتر است یک برنامهی پشتیبان دمِ دستتان باشد.
۱۱. به خودتان اعتماد کنید
اگر به استعدادها و تواناییهایتان اعتماد نداشته باشید، هرگز نمیتوانید پیروز شوید. باور کردنِ خودتان، نخستین گام به سوی رسیدن به موفقیت است. وقتی خودتان را باور داشته باشید، دیگر از پیگیریِ کارهایی که شاید در آغاز غیرممکن به نظر برسند، نمیترسید.
۱۲. خوابِ کافی و مناسب داشته باشید
بدنتان مثل یک دستگاه عمل میکند. درست مثل یک دستگاه که گاهی اوقات نیازمندِ راهاندازیِ مجدد است، بدنتان هم نیاز به خوابیدن دارد. هرگز با کمخوابی کنار نیایید، مگر اینکه چارهی دیگری نداشته باشید. محروم کردنتان از خواب، هیچ کمکی به رسیدن به موفقیت نمیکند. این کار فقط بیمارتان میکند و به شدت بهرهوریتان را پایین میآورد.
۱۳. مطالعه زیاد نیز یک کار انگیزه بخش است
مطالعه بهترین راه برای تکمیل دانش و آگاهیتان است. بدون دانش و اطلاعات کافی در حوزههای مورد علاقهتان، شانس رسیدنتان به موفقیت بسیار پایین میآید. بنابراین، به جای آنکه همه چیز را به قضا و قدر بسپارید، هر آنقدر میتوانید دانش کسب کنید؛ و یک خوانندهی پر شور و اشتیاق باشید.
۱۴. با دیگران مهربان باشید
مهربانی یک خصیصهی اخلاقی ضروری است که همه باید داشته باشند. هرزگاهی مهربانیهای خالص و بدون منت و کمک به آدمهای نیازمند میتواند روحتان را همواره راضی و خشنود کند. در نتیجه، بهرهوریتان افزایش مییابد. و بنابراین، شانس موفقیتتان بیشتر میشود.
۱۵. زمانی را هم به خانواده و دوستان اختصاص دهید
نگهداشتنِ تعادلِ کامل میان کار و زندگی، کلیدِ رسیدن به موفقیت است. اگر برای خانواده و دوستان وقتِ کافی اختصاص ندهید، ممکن است هنگام کار ذهنتان را مشغول به خودشان کنند. این مسئله به قدرتِ تفکرتان ضربه میزند و دیگر نمیتوانید به خوبی به کارتان تمرکز کنید.
روش های ساده برای انگیزه داشتن
داشتن تعصب و عقیده در کار، نخستین قدم در داشتن انگیزه است. موانع میتوانند باعث کمشدن اعتماد به نفس و انگیزه شوند، حتی پرشورترین احساسات فردی را نیز تحت تاثیر قرار میدهند. خلاصه اینکه انگیزه داشتن همچون سوار شدن بر یک ترن هوایی است. برخی عوامل ایجاد انگیزه، عوامل خارجی هستند.
.
چنانچه واقعا تمایل به پیشبرد کاری در حرفه و شغلتان دارید، لازمهاش این است که حمایت خوبی از یک شبکهی اجتماعی را پشتسر داشته باشید. حامی شما میتواند شخصی خاص، شریک شما، عضوی از خانواده، یا گروهی از دوستان شما باشند که نصایح خوبی برای شما در آستین داشته باشند. وقتی درصدد رسیدن به هدف خاصی هستیم، داشتن حمایت اجتماعی عامل بسیار مهمی محسوب میشود.
.
البته همه از نعمت داشتن حمایت اجتماعی در پیشبرد کارهایشان برخوردار نیستند. چنانچه نیاز به گرفتن توصیهای خاص داشته باشیم میتوانیم از یک مشاور کمک بگیریم و یا اینکه عضو گروهی از همفکران حرفهای شویم تا از بهترین نوع انگیزهی ذهنی برخوردار شویم.
.
عامل دیگر محیط اطراف ما است. داشتن یک اتاق روشن و با روح با عواملی که کمتر حواسمان را پرت کند، میزان تمرکز را افزایش میدهد. نوآوری کنید ومحیط کار ایدآل خود را بسازید، که این محیط کار میتواند یک اتاق در اداره یا تنها یک میز در منزلتان باشد. حال که همهی عوامل خارجی تکمیل شد نوبت این است که دست به کار شویم.
صحبت از تفکر زیاد نیست. منظور فقط راههای ساده تفکر، که اهرم راه انداختن ما است.
.
۱.منفی را به مثبت تبدیل کنید
شکست خوردهاید؟ این فرصتیاست که کارها را بگونهای متفاوت انجام دهید. شما میتوانید از مشکلاتی که پیشرو دارید، نه تنها برای رشد فردی بلکه در جهت رشد ایدهی کسب و کارتان بهره بجویید و یا اینکه قدم در راه تازهای بگذارید.
چنانچه رویکردی منفی داشته باشید تمام انرژی خود را صرف افکار منفی کردهاید. مثبت بیندیشید و این را فرصتی برای پیشبرد پیشه یا نظر خود کنید پس کارها بهتر از آنچه هست خواهد شد.
واینه دایر میگوید: “یا بدبخت باشید یا بخود انگیزه بدهید . شما هر کدام را انتخاب کنید، موظفید بدان عمل کنید”.
۲.نترس باشید
این به معنای روی تصمیمی ماندن نیست بلکه دل به دریا زدن است. یک فرایند استاندارد تصمیمگیری برای خود در نظر بگیرید. اگر این به معنای عدم برآورده کردن استعدادها است، یک نه محسوب میشود.
باقی چیزهای دیگر میتواند هر کدام یک فرصت محسوب شود که باید آن را دنبال کنید.
۳.شکایت ممنوع
بگذارید صادق باشیم. همهی ما عاشق تعریف و تمجید، چه لفظی چه درونی، هستیم. این نیز نوعی وقت تلف کردن محسوب میشود. در عوض از سوخت موجود در انتقادها برای بهبود یک فکر بکر بهره ببرید.
اگر از چیزی که غیرقابل تغییر است شکایت دارید، افکار خود را به سوی دیگری متمایل کنید. همیشه چیزی دیگری که بتوان در آن پیشرفت کرد وجود دارد. مدیریت استعدادها به معنای دنبال فرصتهای تازه رفتن و انتقال استعداد و نظرات خود بهسمت آن فرصتها است.
۴.قدرشناس باشید
یک فرد قدرشناس فردی شاد است. خود را با دیگران مقایسه نکنید. نظرات خود را با نظرات دیگران مقایسه نکنید.
قدر استعدادها، دوستان،خانواده، پشتکار، و این موهبت را که به موقعیت کنونی خود رسیدهاید، بدانید.
این امر انگیزه را افزایش داده و شما را به فردی خوشایند در دید اطرافیان تبدیل میکند.
زیگ زیگلار میگوید: “مردم اغلب میگویند که انگیزه داشتن امری ماندگار نیست. خوب دوش گرفتن هم همواره شما را پاکیزه نگه نمیدارد برای همین هر روز آن را توصیه میکنیم”.
۵.با خود مهربان باشید
انگیزه مثبت داشتن از پاداش دادن به خود ناشی میشود. یک عصر تعطیل را به انجام آنچه قبلا از انجامش لذت میبردید اختصاص دهید و زمانی را با افرادی که دوستشان دارید بگذرانید.
به خود پاداش دهید حتی اگر پاداش کوچکی باشد. پاداش دادن نشان میدهد که چقدر پیش رفتهاید.
انگیزه از درون میآید، اما تک سایزی وجود ندارد که به تمام مدلها بخورد باید به مرزها و نظرات خود وسعت ببخشیم.
این امر به محیط اطراف و اهداف شما بستگی دارد. موانع همواره وجود دارند. آنها بهخاطر شما به وجود نیامدهاند و معرف اعمال شما نیستند. به هر مانع به عنوان فرصتی تازه بنگرید و آن را از سر راه بردارید.
نویسنده: وایشناوی
منبع: verywell.com
منبع: لایف هک
منبع: لیمیتلس
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.