بیزینس ( کسب و کار ) :
بیزینس چیست ؟
به چه چیزی بیزینس می گویند ؟
چطور می توانم یک بیزینس اصولی برای خودم داشته باشم؟
از کجا اصلا باید شروع کنم ؟
برای داشتن یک بیزینس ،چه چیزهایی را باید بلد باشم ؟
آیا می توانم از این بیزینس ،درآمد بالایی هم دربیاورم ؟
این سئوالات و ده ها سئوال این چنینی دیگر ،قرار است در این بخش پاسخ و آموزش داده شوند .
موفقیت در یک بیزینس یا اصولا در هر تصمیمی در زندگی مستلزم داشتن دو بال مهم و کلیدی ست
- بال اول ) بال دانش است.همان مطالب تئوریک و نظری که آنها را از مکان های دانشی مثل دانشگاه ، موسسات علمی و غیره فرا گرفته اند
- بال دوم ) بال تجربه عملی است.یعنی چیزهایی که بواسطه دست به عمل زدن و اقدام کردن یاد گرفته است
موفقیت در زاه اندازی یک بیزینس نیز با همین فرمول تضمین می شود .شما عزیزان باید مطالبی علمی و دانشی را در دوره های آموزشی از اساتید مجرب فرا بگیرید.و البته اقداماتی را نیز باید انجام دهید .یعنی یکسری کارها را باید دنبال کنید تا در نهایت بتوانید بیزینس خودتان را راه اندازی نمایید.
راه اندازی بیزینس را اصولی یاد بگیریم
البته می دونم که این نکته ها را خیلی از شما غزیزان نه تنها می دانید ،بلکه خیلی بهتر از خیلیها بلدشون هستید.ولی تجربه دو دهه مشاوره،تدریس و برگزاری دوره های آموزشی و همایش های موفقیت ، این نکته را به من یادآور می شه،که صرف دونستن بعضی مطالب مفید ،موفقیت در اون زمینه کافی نیست.برای همین بعنوان یک خلاقیت و نوآوری در موسسه آریال ، سعی داریم که آموزش های علمی و عملی خود را همراه با شور و شوق و ایجاد انگیزه و روحیه برای شما عزیزان ارائه دهیم.
زیرا به تجربه فهمیدیم که خیلی ها مشکلشان ندانستن چطور عمل کردن و یا چطور رسیدن به فلان هدفشان نیست ،بلکه مشکل خیلی ها نداشتن انگیزه ،مخصوصا نداشتن انگیزه برای برداشتن گام اول است که اجازه نداده است تا امروز رویاهای اونها محقق بشوند.
به همین دلیل سعی داریم تا در لابه لای مطالب علمی امان گهگاهی نیز تلنگری انگیزشی را به ذهن شما بزرگواران بزنیم.
پس بزن بریم برای یک فایل انگیزشی ، و بعد از اون هم ادامه آموزش خودمون.
برای رسیدن به آرزوهایی که تا کنون آنها را در زندگی خودت نداشتی ، باید دست به کارهایی بزنی که تاکنون در زندگی ات به آنها دست نزدی.
پس حالا که کمی دوز انگیزه و روحیه ذهنی ات بالا رفته باید بگویم که همه انسان های موفق جهان در کنار آموختن چیزهایی که برای تحقق اهداف و رویاهایشان لازم داشته اند، خیلی هدفمند و هوشمندانه سعی می کردند تا انگیزه خود را با روش های گوناگون بالا ببرند.
البته باید این را هم بگویم که هر انسانی به فراخور نوع شخصیت و فیزیولوژی جسمانی و همچنین نوع باورها و نگرشش به جهان با یک روش خاصی انگیزه اش تقویت پیدا می کند.
ممکن است شخصی با خواندن یک کتاب خودانگیزشی ، روحیه بگیرد.ولی الزاما برای همه اینگونه نیست ،زیرا بسیاری هستند که با معاشرت با انسان های موفق ، بعضی دیگر با دیدن کلیپ های انگیزشی ، به هر حال هر کسی بگونه ای متفاوت انگیزه خود را در شرایطی که نیاز به بازسازی آن دارد ، این کار را انجام می دهد .
ولی یادتان باشد که انجام آن ،یعنی ریکاوری کردن انگیزه و روحیه خود در طول مسیر ،حالا با هر روشی که دلخواه شماست ، الزامیست.
من می خوام کسب و کار خودمو بزنم،ولی نمی دونم از کجا باید شروع کنم !!!
این همان سئوال تکراری همه جویندگان موفقیت است :
واقعیتش حتی انسان های خلاق ، انسان های تحصیل کرده ، یا شاید خیلی از افرادیکه آموزش های مختلفی نزد اساتید مجربی هم دیده اند ، در این دام گیر می افتند!
و این سئوال تکراری را می پرسند که :
استاد من دوره های آموزشی زیادی را رفتم ،تا دلت بخواد کتاب خوندم و همایش و سمینار شرکت کردم ولی حالا نمی دونم چکار باید بکنم .
اصلا نمی دونم با این دانسته هایم و با این حجم دانش و اطلاعاتی که در دوره های مختلفی بدست آوردم چکار باید بکنم ؟
. از همه مهمتر سئوال تکراری همه این عزیزان اینه که استاد از کجا باید شروع کنم؟!!
البته اینه بگم ،خیلی خوبه که ذهن شما بعد از کلی جستجو به این کلافگی و این به هم ریختگی ذهنی می رسه و این سئوال را از خودش می پرسه که از کجا باید شروع کنم؟
زیرا تجربه نشان داده که افرادی که ادعا می کنند که بصرف شرکت در دو سه تا دوره آموزشی حالا دیگه همه چیز را می دونند و بلند که از کجا شروع کنن و قدم به قدم چطوری به هدفشون برسند ، اینها همون کسانی هستند که بعد ها ژورنال ها و مقالات علمی در موردشون می نویسند که 90% اکثر کارآفرینان جوان در یکسال اول با شکست روبرو می شوند.
و البته حق هم دارند که در موردشون این حرفا رو بنویسند.
خوب بگذریم از این حرفا
راست راستی برای شروع کار و راه اندازی یک بیزنیس از کجا باد شروع کنم؟
واقعا برای راه اندازی یک بیزینس موفق از کجا باید شروع کنم ؟
اگر شما هم جز اون دسته از کسانی هستید که برای دفعه اول است که می خواهید بیزینسی را برای خودتان راه اندازی کنید باید از چند مرحله ،حتما عبور کنید تا بتوانید:
اولا : مسیر درستی را برای مسیر حرکتی اتان انتخاب کنید
دوما : در پایان به نتیجه ای که خواهید گرفت مطمئن باشید
شاید کنجکاو شده باشید که خوب این مراحل ،چه چیزهایی هستند؟
مرحله اول )
باید دنبال روش ها یا استاتیدی بروید که بتوانید علاقه واقعی خودتان را پیدا کنید.خیلی ها وقتی شروع می کنند فکر می کنند که به فلان کسب و کار علاقمند هستند ،ولی همین که وارد آن شغل و بیزینس می شوند،مخصوصا زمانیکه با مشکلات آن آشنا می شوند ،تازه می فهمند که این بیزینس اصلا اون چیزی نبوده که بهش علاقمند بودند.
مولا امیرالمومنین می فرمایند:
بهترین تفریح کار است
شاید با اطمینان بتوان گفت که اگر فقط همین یک جمله را برای شروع بیزینس خودمان رعایت می کردیم دیگر نیاز نبود نگران خیلی از اتفاقات روحی روانی و انگیزه ای ادامه راه باشیم.زیرا انسان ها فقط زمانی می توانند از کارشان لذت ببرند و در آن کسب و کار احساس تفریح نمایند ،که آن کار جز علاقمندی هایشان باشد.حالا متوجه عمق علمی و آینده پژوهانه این جمله امام متقین می شویم .و ایکاش که برای همه کارهایمان سراغ راهکارهایی از این عزیزان می رفتیم
البته لازم نیست که اصلا نگران باشید.زیرا موسسه آریال در دوره آموزشی خود ،امپراطوران ثروتساز و بسیاری از آموزش های دیگر، با شیوه هایی علمی علاقمندی های شما عزیزان را قبل از ورودتان به هر کسب و کاری استخراج نموده و بعد از آن ،و البته تست های دیگر بسراغ طراحی کسب و کار شما خواهیم رفت.
مرحله دوم )
تست و آزمون توانمندی شما عزیزان است .
خوب خیلی منطقی است که انسان وارد بیزینسی بشود که در حوزه توانمندی او باشد نه اینکه جزء نقطه ضعف های او باشد.
مثال ساده )
دانشجویی را در نظر بگیرید که در کنار دانشجویی خود می خواهد با تدریس و آموزش دادن به دانشجویان دیگر برای خودش کمک خرجی و درآمدی داشته باشد .بنظر شما این دانشجو باید برود سراغ کدام درس ؟
آیا آن درسی که دو بار از آن درس افتاده و احیانا باعث مشروطی او شده است ؟ به عبارت دیگر درسی که نقطه ضف اوست ؟ یا باید برود سراغ درسی که نمره بسیار عالی از آن کسب کرده و از قدیم در آن درس قوی بوده است ؟
خوب معلوم است که پاسخ چیست.
در موضوع بیزینس و راه اندازی آن نیز به همین منطق باید جلو برویم.
شاید بگویید که اینکه موضوعی بسیار مبتدی و پیش پا افتاده است و اصلا نیازی به توضیح نداشت استاد!!
بله همین طور است/البته اگر سابقه کسانی که بسراغ کسب و کارهایی که صرفا احساس می کردند که ژست خوبی دارند یا شنیده بودند که درآمدهای آنچنانی بسراغشان خواهد آمد و بعدا خیلی راحت شکست خورده و برای همیشه دل از راه اندازی بیزینس برای خودشان کندند.
اگر شما هم این افراد را دیده بودید حتما در مورد ساده بودن این بحث تجدید نظر می کردید.
می دونم هنوز خیلی مونده تا خسته و بی حوصله یا بی انگیزه بشید،ولی خوب چکار کنیم ، دلمون می خواد که تا ته مسیر همینطور با روحیه و انگیزه باشید،پس در بین راه برای اونایی که احیانا دلشون می خواد فایل صوتی انگیزشی (بجای موسیقی های منفی ) گوش بدن ، فایل های انگیزشی قرار دادیم ،تا هر کدوم از شما عزیزان که دلش خواست هوایی تازه کنه و ذهن و انگیزه اش را ریکاوری بکنه و دوباره به ادامه مسیر بپردازه ، ابزار ریکاوری (منظورمون فایل های انگیزشی است، دم دستش باشه، و دیگه نیاز نباشه که حتی از سایت برای چند لحظه هم بیرون بره)
پس اگه اهلش بودی که بعد از گوش دادن و اگر نیاز نداشتی ،که چه بهتر
بزن بریم
جملات کوتاه بزرگان -انگیزشی
چگونه حوزه کسب و کار خود را انتخاب کنیم؟ (جلسه اول)
برای شروع کار لازم است تا یک محدوده کاری برای خودمان مشخص کنیم.
پس ما باید دقیقا ، مانند یک جوینده گنج عمل کنیم که در یک محدوده مشخص شروع به کندن میکنندیعنی یک جوینده گنج هیچوقت نمی رود در بیابان هایی که اصلا در طول تاریخ هیچ نشانه ای از زندگی اقوام و مردمانی در آنجا نیست بدنبال گنج بگردند.
بلکه آنها با استفاده از اطلاعات اولیه ای ابتدا مکان هایی را که احتمال یافتن گنج در آنجا باشد ، بدنبال گنج می گردند.ما در زمینه انتخاب حوزه کاری و بیزینس امان نیز باید ،دقیقا مثل یک جوینده گنج عمل کنیم/
بدیهی است که توان و امکانات ما به عنوان کارآفرین اینترنتی نیز محدود است لذا باید به نحوی منطقه ای را برای جستجوی گنج خود (ماشین پول سازی) مشخص کنیم.
روشهای متعددی برای انتخاب حوزه کسب و کار وجود دارد.
فعلا دو روش مناسب با توجه به این که سابقه کار دارید یا خیر عنوان میشود:
۱– سابقه کار دارم!
اگر بيش از ۳ سال در يك كار به طور تمام وقت شاغل بوديد، صنعت آن شغل را به عنوان حوزه كسب و كارتان انتخاب كنيد.
مشروط بر اين كه آن حوزه را دوست داشته باشيد.
مثال ) مثلا اگر شما در نساجي سابقه كار داريد و به نساجي علاقمند هستيد، آن وقت صنعت نساجي ميتواند حوزه مناسبي براي فعاليت كسب و كار اينرتنتي شما باشد.
توجه كنيد كه ممكن است نوع شغلهايي را كه تا حالا داشتيد يا محل كارتان خوب نبوده و از آنها متنفر باشيد.
مهم ميزان علاقه شما به صنعت و اصل زمینه كاري است، نه محل كارتان يا نوع كاري كه انجام داديد.
۲– سابقه کار ندارم!
روش پيشنهاديم به همه دوستان براي تعيين حوزه كسب و كاراينترنتي، روش “نظامند” است.
روش نظامند يك روش گام به گام براي شناخت خودمان است.
براي همين هر چند که ساده است ولی احتمال دارد كمي خسته كننده باشد.
خوبي روش نظامند اين است كه شفاف است يعني قدم به قدم دستور العملها را انجام ميدهيم تا به نتيجه برسيم.
در اين روش ابتدا فهرستي از فعاليتهاي خود ايجاد ميكنيد و بعد آنها را با معيارهايي ارزيابي كرده تا بهترين حوزه را شناسايي نماييد.
احتمال دارد كه بعدا به همين حوزهاي كه در آن سابقه كار داريد، برسيم، ولي آن وقت با شناخت و
اطمينان بيشتري انتخاب كرديد و از پشتوانه عقلي براي تصميمي كه گرفتهايد برخوردار هستيد.
در روش “نظامند” یا “گام به گام” انتخاب حوزه کسب و کار، بايد كمي وقت بگذاريد و با خودتان صادق باشيد!
نكته:
انتخاب رشته تحصيلي به عنوان حوزه كسب و كار ممكن است مناسب باشد (و قطعا يك عامل مهم در انتخاب حوزه كسب و كار زمينه تحصيلي شما است) ولي با توجه به اين كه آموزش دانشگاهها با نيازهاي بازار، كمتر سازگار است و از طرف ديگر اغلب دانشجويان درس را فقط براي نمره و نه يادگيري ميخوانند، بنابر اين اگر صرفا در يك رشته تحصيل كردهايد و هيچ تجريه عملي و مهارتی در آن نداريد، انتخاب رشته تحصیلی به عنوان حوزه کسب و کار، خيلي مناسبي نخواهد بود و توصيه ميشود كه شيوه گام به گام را به کار گیرید.
در روش گام به گام از کجا شروع کنیم؟
بهترین نقطه شروع خودمانیم!
هم در دسترس هستيم.
هم اين دسترسي رايگان است.
بنابراين
سعي ميكنيم كه دانسته هاي
خودمان را بر روي كاغذ بياوريم و
سرو ساماني به آن بدهيم.
اين دانسته ها معمولا به شكل فهرست هستند.
برای شروع لطفا هر فعالیتی (کاری) که
در یک سال اخیر مرتبا (ده ها بار) انجام دادید، را بنویسید.
فارغ از این که
به اینترنت و کامپیوتر ربط دارد یا نه.
پول در می آورد یا خیر .
به درد کسی میخورد یا نه.
ساده است یا پیچیده.
دوستش دارید یا نه.
شدنی است یا خیر.
و…
فعلا به هیچی فکر نکنید و
تمرکز خود را بر روی نوشتن فهرست بگذارید.
هیچ فعالیتی را حذف نکنید.
خودتان را سانسور نکنید.
دربارهی خوب و بد بودن آن قضاوت نکنید.
الان فقط بنویسید.
هر چه فهرست بلندتر باشد بهتر است.
بعدا فهرست را اصلاح خواهیم کرد.
نگران نباشید و بنویسید.
فهرست مربوط به کارها(فعالیت هایی) است که
طی یک سال گذشته و مرتبا انجام دادید، بنابراین
نباید زیاد وقت تان را بگیرد.
اگر فعالیتی به ذهنتان نمی آید یعنی
آن کار را اخیرا یا مرتبا انجام ندادید،
پس خیلی سخت نگیرید.
وقتی نوشتن فهرست تمام شد
چند بار آن را برای خودتان بخوانید.
لطفا برای ادامه کار در جلسه دوم فهرست خود را آماده داشته باشید.
پس دست به کار شوید!
خوشحال میشوم که نظرات و تجربههای ارزشمند خود را در پایین همین مطلب به اشتراک بگذارید.